Ön szerint helyes eszközökkel segíti a kormány a devizahiteleseket?
21%
79%
292 szavazat
25
vendég
Érdekes, hogy mindenki szidja ezt a lépést, mégis minden ismerősöm rohan előtörleszteni. Ja és közben szidja a...
tovább
vendég
Ilyen szinten nem szabad beavatkozni a makrogazdasági folyamatokba, mint ahogy a kormány tette. A bankrendszer...
tovább
1 | 2
Igen, az ötlettel, hogy kisegíti azokat, akik megszorultak.
Igen, mert nem vállalja át tőlük a törlesztést.
Nem, a megvalósítással, mert nem azoknak segít, akiket a likviditási gondjaik ellehetetlenítenek (pl. kedvezményes állami hitellel, ami által a bank hozzájutna a pénzéhez, a polgár meg reálisabb futamidő alatt törleszthetne az államnak)
Nem, mert miközben - jogosan - bírálja a bankoknak azt a gyakorlatát, hogy egyoldalúan módosítsanak a szerződési feltételeken (már amikor ez nem legitim), saját maga a törlesztő oldalán beavatkoznak egy magánjogi szerződésbe, és egyoldalúan módosítja a szerződést.
6 szavazat
vendég: kalapács 2011.10.14. 06:14
Ilyen szinten nem szabad beavatkozni a makrogazdasági folyamatokba, mint ahogy a kormány tette. A bankrendszer a gazdaság legfontosabb mozgatórugója, így viszont bizonytalanná teszi a szektort, veszteséget generál és ez visszahat a gazdaságra.
Viszont az is igaz, hogy fizetőképes keresletet teremt a gazdaság más területein, így katalizátor hatása is van, viszont ez nem fog annyira visszafolyni, mint amennyire a kormány számít rá.
Sajnos, akik felelőtlenül vettek fel hiteleket, azoknak a következményeiket is vállalni kell.
7 szavazat
Kalapács! Hasonlóan gondolkozunk, de a felelőtlenség talán nem helytálló. Átlagember egy lakást, de még egy autót sem tud zsebből megvenni, tehát hitelből teszi. Én is így tettem. Köztem és a "felelőtlen" adósok között annyi a különbség, hogy én még jókor vettem fel, ők meg rossz időben, de amikor még nem lehetett tudni, hogy rossz idő. A felelőtlenség legfeljebb az, ha valaki úgy gondolja, hogy ha most neki jó, akkor az államnak kell őket kisegíteni.
2 szavazat
vendég: kalapacs 2011.10.14. 20:27
Az árfolyamkockázat mindig ott volt, aki felvette a hitelt az ezt vállalta. Én forintban vettem fel, mert nem akartam vállalni ezt a kockázatot. Mindenki hülyének nézett. Amikor elkezdett emelkedni az árfolyam, akkor már nem annyira.
Aki kicsit elgondolkodik egy pillanatra, nem gondolhatta komolyan, hogy egy olyan deviza, mint a magyar forint lépést tud tartani a világ legstabilabb devizájával.
3 szavazat
Kevés. A Jobbik javaslatát kéne megvalósítani. Egyébként hogy hogy egy éve nem került fel új szavazás?
1 szavazat
vendég: Béla bá 2011.10.15. 18:56
Érdekes, hogy mindenki szidja ezt a lépést, mégis minden ismerősöm rohan előtörleszteni. Ja és közben szidja a Fideszt. Mert most ez a divat...
12 szavazat
Ricsi_91! Hosszú ideig eléggé csendes volt az oldal, most kezd talán újra megélénkülni. Szerintem, némi spéttel, ezt vették észre az oldal üzemeltetői.
1 szavazat
vendég: 453 2011.10.17. 14:47
Azert azt se felejtsetek el, hogy joparan nem azert vettek fel devizahitelt - koztuk en is -, mert arra jatszottak, hogy "jol jarnak", hanem mert egyszeruen nem lehetett. Akkoriban hasznalt lakasra forint hitelt maximum 5 millio forintot adtak.
1 szavazat
vendég: lúzer? 2011.10.18. 15:23
Béla bá 2011.10.15. 18:56
Vajon ezek az ismerősök akkor is rohannak majd fizetni, amikor a bankok pert nyernek, és a különbözetet, a kamatokat és a büntit az ÁLLAMra kiróják, és az eljövendő generációk is fizetni fogják? Ha most divatból szidják ezt a populista, pancser, dilettáns és arrogáns színtársulatot, akkor a jövőben teljes joggal átkozzák el őket! Még mindig fizetjük azoknak a hiteleknek az állami kamattámogatását, amit nyakló nélkül osztogattak az első kormányzásuk idején. Ez indította be lényegében az egész eladósodási hullámot! Mert ha olyanokat támogat az állam, akiknek amúgy is van, azt gondolták az emberek, majd a szegényebbje is számíthat az államra.
Én nem voltam olyan naiv, hogy ezt higgyem, így maradtam a drága bérelt lakásomban, és a bérleti díj mellett iszom a levét annak, hogy sok tízezren hittek a jó tündérben.
Hosszú évek óta egy nagy bankhálózat külső munkatársa vagyok, de a jövő évre már nem kötöttek velem szerződést . Mivel európai hálózat, köszönik, megoldják más országban. Azt hiszem, nagyon sokan lehetetlenülünk el a devizahitelesek miatt.
1 szavazat
vendég: lúzer bizony 2011.10.27. 11:24
Milyen aktívak lettek az elvtársak!!Csak a lejáratáshoz értenek a kormányzáshoz nem!8-évig loptak csaltak hazudtak,most meg lejáratnak!
4 szavazat
"...akad olyan, aki 500 millió forintot fizet vissza, azaz 120 millió forintot nyer a bolton. Ha a becslések beválnak, akkor 150-200 ezer családnak, vagyis öt-hatszázezer embernek lényegesen javul a helyzete, de 500-600 ezer családnak, vagyis másfél-kétmillió embernek tovább romlik...
...a végtörlesztés gyengíti a forint árfolyamát, így aki nem tudja az egész hitelt ezen a rögzített árfolyamon visszafizetni, annak emelkedik a terhe."
http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111030-suranyi-gyorgy-a-cib-bank-elnoke-szerint-nem-segit-a.html
3 szavazat
vendég: anonymus 2011.12.09. 09:42
Mára kiderült, pénzmosoda az egész. Alig vett fel hitelt az az 50 ezer ember, aki már végtörlesztett. Honnan volt ennyi pénzük, minek kellett akkor a hitel, miért kell az ő kedvezményezettségük miatt nekünk fizetnünk az élet minden területén?
2 szavazat
vendég: vendég 2011.12.20. 13:19
akinek nem tetszik, amire naponta ébred, aki látja, hogy semmibe se veszik, átlépnek rajta, jogfosztottá válik a saját hazájában, munkája (ha van) egyre értéktelenebb, a saját és gyermekei jövője egyre bizonytalanabb, az csatlakozzon:

http://www.peticiok.com/magyar_szolidaritas_mozgalom_ketyeg_orbanek_oraja
2 szavazat
vendég: Jacob 2013.02.21. 04:14
Certified Watch Store backless satin 1920s style Patek Philippe replica cheap discount christian louboutin with burgundy in south africa Looking to go retro? Look to the Steve Madden Faraa pump. A classic peep toe platform is modernized with a retro sculpted heel. Shop Newegg.com by embroidered Baume Mercier chocolate sale sydney for summer Steve Madden Felicite Pump Peep to platform pump 5" heel, 1 1/4" platform Synthetic lining Synthetic outsole Slip on Uppper: leather inspired by disney princesses cheap christian louboutin in rhode island Etienne Aigner Yelle Women"s Platform Pumps, Tan Buy babydoll style fairytale rolex swiss replica Women Transparent Luxurious Classic Lady Crystal Black Quartz Wrist Watch Gift Newly listedInvicta Men"s Excursion Sport Blue Dial Chronograph Blue Rubber Strap Watch NEW
0 szavazat
vendég: datejust rolex 2013.02.21. 04:14
christian louboutin black Women"s Mossimo Paisley Platform Pumps - Fashion 9.5 best hublot replica watches 2013 COMPLETE PRICE GUIDE TO WATCHES Find vintage inspired couture women christian louboutin shoes with polka sale ireland for flat chests , original rolex replica IN STOCK RIGHT NOW FOR IMMEDIATE DELIVERY!
0 szavazat
1 | 2


Hozzászólás Vendégként - vagy:  Bejelentkezés   Regisztráció

Vendég név:

Hozzászólás szövege:


Vélemény típusa: