Ön szerint vége van a gazdasági válságnak?
19%
81%
167 szavazat
46
vendég
Régen nem válságról van szó, hanem egy természetes visszarendeződésről. Megbukott a kommunizmus, most megbuko...
tovább
Salcay
Nincs vége, és még sokáig nem is lesz. Nem azzal vagyunk kint a válságból, ha túlélünk egy hónapot a fizetésün...
tovább
1 | 2 | 3 | 4
Nincs vége, és még sokáig nem is lesz. Nem azzal vagyunk kint a válságból, ha túlélünk egy hónapot a fizetésünkből. Itt új generációknak kellene fejlődést, jövőt látnia. Nem hogy ők, de tapasztaltabbak is el vannak keseredve, kölcsönökből él a magyar, mert nem képes megfizetni az elharapózott árakat. A magyar mezőgazdaság teljesen tönkre van téve, porba van alázva. Az iparunk szintén. Itt egyetlen egy dolog van: felvevő piac a külföldi szemétre.

Magyarországot meg kell újítani, mind gazdaságilag, társadalmilag, erkölcsileg, politikailag. Addig, amíg ebből bármi is hiányzik, válság van.
17 szavazat
vendég: Lovely 2009.11.13. 00:51
A világgazdaságot ne mérjük már a saját egyhavi fizetésünkből ;-)
21 szavazat
Nem hiszem, hogy volt válság, hanem egy átrendeződési folyamat zajlott le, amit a 'válság' névvel illettek és ebből következtettek arra, hogy itt most valami összeomlás van.

A paranoid összeesküvés elméleteket meg ("tönkre van téve", stb) meg felejtsük már el. Az emberek azt veszik, amit vesznek. Tudatosabb fogyasztói attitűd, bojkottok, stb.
2 szavazat
vendég: h(Ali)hó 2009.11.13. 04:22
Régen nem válságról van szó, hanem egy természetes visszarendeződésről.
Megbukott a kommunizmus, most megbukott a jelenlegi formája kapitalizmus is. (De mi lesz helyette?) Szóval nem folytatható ez a financiális társadalmi rend. Minden annak volt alávetve, hogy az emberek dolgozzanak minél többet, keressenek és rohanjanak minél többet vásárolni. Ugyanis el kell adni az "egyszer használatos"' termékeket, hogy a termelés ne essen vissza. Ezért minél többet kell dolgozni... stb. Ördögi kör.
Most vissza kellene állni arra a rendre, ahol nem csak a pénz, a nyereség és a fejlődési kényszer számít!
A mai világban ezért nem is létezik a sokat emlegetett "fenntartható fejlődés."
13 szavazat
vendég: Vendég 2009.11.13. 06:06
Amíg annyi a bevétel, vagy meghaladja a kiadást, addig nem beszélhetünk válság végéről, miközben a hatalmon lévő pártok tékozolnak, pazarolnak, s minden ügyük kivizsgálatlanul marad, csupán fórumokon olvasni felháborodásokat.
5 szavazat
amig nálunk az un. elit uralkodik addig nem is lesz!
3 szavazat
Az eddigi hozzászólásokban két dolog keveredik. A gazdasági világválság elérte a mélypontját, a piacok lassan elindulnak felfelé. Egyetértek gauchcaviarral, hogy egyfajta átrendeződés zajlik, mert a brahis üzletet felváltja a biztonságra törekvő. Abban viszont nem hiszek, hogy alapvető változások lesznek, ha a tőke érzi, hogy megint stabil a lába alatt a talaj, újból kockáztatni fog, ez a természete. A nagy fejlődés az volt, hogy ma már csak 70-80 évente van válság.

A magyar politikai válságnak ehhez semmi köze nincs, se az MSZP, se a Fidesz nem lett se okosabb, se jobb, se tisztességesebb, de ezért nem hibáztathatjuk az amerikai hiteligénylőket. Az sem változik, hogy ha hitelből oszutogatunk, arra a gatyánk is rámegy, de ennek sinxcs köze a gazdasági válsághoz, egyszerű számtan.
2 szavazat
Ezen a konkrét válságon - úgy néz ki - megint túl van a pénzügyi világmaffia. (Jó sok állami pénzpumpálással mindenhol.)
Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy minden rendben. Sőt! (Főleg idehaza - de ez más kérdés.)

Kíváncsi vagyok, meddig finanszírozza még a világ (főleg Kína) az USA pénzügyi lufiját...
10 szavazat
gyakorlatilag a káosz elmélet alapján úgy tűnik, hogy most van egy pozitív rendeződés, de lesz még rosszabb. :)

elég csak megnézni, hogy 36-ben a fasiszta rendszer megjelenésével, ugye egy gazdasági felfelé tartás indult el, azonban mivel az expanzión, és a háborús készülődésen alapult, így követte egy még nagyobb rombolás...

szóval lehet az a kimenet is. a káosz utáni rendezettségnek tűnő valami az előző állapothoz viszonyulva jobb, nem éri el az azt megelőzőt.
2 szavazat
Azért ha körülnézünk Nyugat-Európában másutt is, noha a gazdasági fellendülés lassabb volt, mint Németországban, azért elég emberes lett. És az övék is egyfajta megoldást jelentett a válságból való kiemelkedésre.

Az tény, hogy a szélsőséges mozgalmak mindenütt fellendültek, és ebben lehetett szerepe a válságnak, mindazonáltal én nem a Jobbik gazdaságélénkítő programját támogatom.
0 szavazat
Nincs, a java ezután következik...

A farkasvakságban szenvedőknek ideje lenne észrevenni, hogy a fenntartható fejlődés nem azonos a még mindig forszírozott, de már "fenntarthatónak" hazudott gazdasági növekedéssel.

Én féltem az unokáimat...
13 szavazat
Szerintem sincs vége a válságnak,legfeljebb az első hullámnak. Az átrendeződés még csak elkezdődött. Még minden iparág a hova- merre-meddig tapogatózásnál tart. Már akik fennmaradtak első körben. Idáig még én szinte örülök is a válságnak, nem bánom, hogy hatalmas, tehetetlen, piaci helyzetekre alig-alig reagáló "divatot diktáló" nagy monstrumok (GM pld)megroggyantak, szurkolok a fennmaradtaknak és az új technológiákat adóknak.

Arra viszont nagyon kíváncsi vagyok,hogy milyen új dolgok alakulnak ki, mik fogják felszippantani a hatalmas munkanélküli tömegeket, milyen új keresletfélék fognak kialakulni. Sajnos amíg ezek kialakulnak, nem lesz nagyon jó nekünk.

Keresztes, én valahogy úgy vélem, hogy mire a gyerekeim felnőnek 10-15 év már túlleszünk ezen, és nekik egy darabig jobb lesz.
2 szavazat
Ebben teljesen igazat adok (kazohinnek). A válság kicsit olyan, mint a törzsfejlődés, Aki elkényelmesedett, elrugalmatlanodott, az elbukik. Aki alkalmazkodóképes, megtalálja a helyét.
0 szavazat
Kazohin, fő az optimizmus! De ettől még nem biztos, hogy jobb lesz...

A világ urai továbbra is csak halogatnak, köntörfalaznak (pedig ez igazából csak egy részkérdés:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20091115-koppenhagai-klimakonferencia-pesszimistak-az-apec-vezetoi.html

Magyarországon is csak a hatalommal vannak elfoglalva (lásd a mindennapos szópárbajt), a lényeges tettek elsikkadnak:
http://hvg.hu/hvgfriss/2009.46/200946_KISZARADo_MAGYARoRSZAG_Kuttalan_utakon.aspx

Ez meg a csak mával foglalkozóknak:
http://www.hirszerzo.hu/cikk.meg_nagyobb_a_baj_benne_ragadt_a_recesszioban_a_magyar_gazdasag.130161.html
0 szavazat
Javítás: tettek helyett tennivalók.
0 szavazat
1 | 2 | 3 | 4


Hozzászólás Vendégként - vagy:  Bejelentkezés   Regisztráció

Vendég név:

Hozzászólás szövege:


Vélemény típusa: