Mi ez a portál?

A wita.hu egy olyan portál, ami a közélet aktuális kérdéseit boncolgatja egy-egy vita keretében. Ezenkívűl látogatók által írt cikkeket lehet olvasni, illetve ezekről véleményt alkotni. Az oldal célja egy olyan közösség kialakítása, mely fogékony a napi politika kérdéseinek boncolgatására, vagy más emberek által írt történetekre, leírásokra, észrevételekre, és melynek tagjai szívesen megosztanák egymással saját élményeiket, tudásukat.

Az oldal alapvetően tehát két fő részre különíthető el: a vitákra és az írásokra.

Viták:

Hetente több új vitát indítunk az aktuális közélet világából választott témából. A vita gyakorlatilag egy kérdést takar, amire igennel vagy nemmel lehet szavazni. A szavazás aktuális állása mindig látható a képernyőn. A vitához bárki írhat hozzászólást, így a regisztrált felhasználók és „vendégek” is. A hozzászólásnál szintén meg kell jelölni, hogy az igen vagy a nem oldalhoz áll közelebb a leírt vélemény.
A vitára érkezett hozzászólásokat értékelni is lehet és a legtöbb szavazatot kapott kikerül a nyitóoldalra, ha meghaladta a minimális szavazatszámot.

Írások:

A kategóriák alatt több alkategória található, melyek a legnépszerűbb témákat ölelik fel. Itt olvashatók a látogatók által írt cikkek, vitaindítók. Ide bárki írhat cikket, aki regisztrálja magát oldalunkon. Az írások kategóriái a jobb oldali menüben jelennek meg. Szinte minden téma megtalálható a kategóriákban, tehát lehet cikket, vitaindítót írni egy aktuális politikai témáról, vagy egy mozifilmről, de meg lehet írni a legutóbbi nyaralás élményeit is.
A frissebb cikkek közül a legnépszerűbbek (kategóriánként egy) megjelennek a főoldalon, illetve a minden lap tetején látható mozgó fényújságban. Az írásokhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá, de bárki értékelheti őket.

A keresés funkcióban a vitákban és az írásokban lehet keresni, de egy felhasználó nevét beírva annak írásait is le lehet kérdezni.

Regisztrált felhasználóink számára lehetőség van

  • a nemkívánatos tartalmak eltávolításához moderátort hívni
  • kedvenc írások megjelölésére, melyet bármikor vissza tudunk nézni
  • legjobb szerzők kiválasztására, hogy nyomon követhessük új írásait


Az oldal használatához további hasznos információk találhatók a GY.I.K. menüpont alatt.