Nőcis dolgok
Nagyon gáz! Szőrös hónalj és társai

Sminkelés - A nők mániája

Johnny Torpedo

Azt nem értem, hogy a nők azt hiszik, hogy ha kisminkelik magukat, attól jobb nők lesznek. Hát kérem, ez nem igaz. Minden nő azt mondja, hogy azért sminkelnek, hogy jobban tetszenek a férfiaknak. De a férfiak utálják a nagy kékre festett szemeket, a bazi nagy műszempillákat, az arcpirosítót. Szeretném ezt a nőkkel itt megbeszélni, hogy miért érzik úgy, hogy egy tonna festéket kell magukra kenni. Tényleg megyek az utcán és látok egy tök csinos lányt és elborzadok, hogy a szemét annyira elrondítja a nagy kék arcfestékkel, mintha behúztak volna egy nagyot. Meg a rúzs. Hát lányok, ha öregasszonynak akartok kinézni, akkor csak használjátok, de most elárulok egy nagy titkot: a jó pasik utálják!

Tehát azt szeretném megérteni, hogy miért gondoljátok azt, hogy a smink az előnyös? Szerintem legyetek természetesek, az sokkal szebb! Nem kell takargatni a valóságot! Aki szépnek fog látni, az úgy fog szépnek látni. Nem az arcfestékkel akar senki sem randizni, és nem a rúzzsal csókolózni, ezek olyan kiábrándító dolgok.

 

2.45 
/ 40 szavazat - [23 hozzászólás]


1 | 2
tüske 2008.08.08. 10:29
Részben egyetértek, Johnny, de azért nem mindenben. A temészetességet én is szeretem. Például reggel ébredés után kifejezetten szépnek látom a barátnőmet, pedig sok nő mindig sír, hogy reggel milyen ronda.
A sok smink valóban taszító, de egy kicsi, ami éppen csak kiemeli a szemet, vagy a szájat, az igenis szép tud lenni.
Johnny Torpedo 2008.08.08. 11:23
A kicsi, alig észlelhető az tényleg belefér, pláne ha nem látszik. Persze én is úgy értettem, hogy minél több, annál rosszabb.
tapmancs 2008.08.11. 13:26
Én sem értek egyert veled, Johnny. Szerintem egyáltalán nem szabad általánosítani. Sajnos vannak olyan nők, akik nem tudják eldönteni, mi áll jól nekik és mi nem. De én már láttam olyan sminket, amiről azt gondoltam, hogy természetesen ilyen, és közben az egész smink volt az arcán, és baromi jól nézett ki. Én csak azt javaslom mindenkinek, hogy ha nem tudja, mi áll neki jól igazán, akkor menjen el a kozmetikusához, és kérjen egy sminket, jegyezze meg, és használja ő is úgy.
A természetes hatású sminkek nagyon ki tudják emelni az arcot.
kazohin 2008.08.14. 13:45
Én nem festem magam egyáltalán, de teljesen én sem értek egyet veled. Volt egy nem túl szép barátnőm, aki hihetetlen gyönyörűen ki tudta festeni magát. Kifestés nélkül semmi volt, de kifestve annyira szép lett, hogy az összes srác körülötte tolongott. És bár sok festéket használt, de valahogy mégis természetes volt az összhatás.
Persze ez volt ő, és rajta kívül nem ismerek olyat, akinek a sok festék jól állt volna.
SF 2008.08.14. 15:24
Rosszat kérdeztél. Nő vagyok ugyan, de egész életemben csak 2× festettem ki magam. Egyszer próbából, egyszer pedig színházba menet előtt. Nagyjából 25 éve...
kullancs 2008.08.14. 23:57
Nekem sem tetszik, ha egy nő túlzottan festi magát, ha alig látszik az belefér. Az tényleg kiábrándító, vagy inkább megmosolyogtató, ha egy nő túlzottan kifesti magát.
anyuci 2008.08.16. 01:13
Elképesztően ostoba ez a post.
Elgondolkodom, vajon milyen nők között foroghatsz, ha a sminkről a kék monokli, ÉS CSAK AZ!!! jut eszedbe?!?!?!
Én rendszeresen sminkelek, van egy visszafogott nappali, egy merészebb délutáni és többféle alkalmi sminkem. Mindegyik összhangban van az éppen aktuális hajszínemmel és a körömlakkom, meg persze a ruhám színével. A parfümöt is az alkalomhoz és az öltözékhez választom. A cipőm és a táskám (kesztnyűm) is mindig összhangban van egymással, szeretek ízlésesen, de lazán, fiatalosan öltözködni. Rendszeresen járok fodrászhoz, kozmetikushoz és műkörmöshöz, pedikűröshöz, mert soha, még magam előtt sem mutatkozom ápolatlanul. Szülés előtt néhány nappal mindig elmentem a fodrászhoz, szülés után másnap, amikor már felkelhettem, első dolgom volt rendbeszedni magam, amin sokan csodálkoztak, mert a legtöbb nő boglyosan, zsíros arccal, gyűrött, tejfoltos hálóingben szoptatott. Brrrrrrrrrrrr....

Az egész lakásomban nincs kék szemfesték, pedig akad itt 1-2 fiókra való kencefice...

Az a nő, aki nem tud sminkelni, az smink nélkül is ápolatlan hatást kelt, attól sem lesz jobb nő.
Van viszont egy barátnőm, aki allergiás minden kozmetikumra, ezért nem sminkelhet. Ő nagyon kemény ősz "betonfrizurával", gyönyörű szemüvegkerettel és szigorú, angolos szabású öltözékkel hangsúlyozza az ápoltságát.

Én tehát nem "hiszem azt", hanem tudom, hogy jobb nő leszek attól, ha az alkalomnak megfelelően sminkelek, + ízlésesen felöltözöm, + megcsinálom a frizurámat, + rendben tartom a körmeimet. Így lesz belőlem ápolt nő.
Candy 2008.09.19. 16:34
Sajnállak igazán, hogy csak olyan nőkkel találkoztál akiknek kékre volt festve a szeme és nem értett a sminkeléshez!Szerintem ha valaki sminkeli (jól) magát az igényes és törődik a külsejével!
SF 2008.09.19. 22:36
Megnézném én azt a sminket, ami 10 percnél tovább marad rajtam! Még az arckrémet se bírom elviselni magamon, és ez nem önuralom kérdése, hanem az állandó viszketésé.:-((
Johnny Torpedo 2008.09.20. 15:02
Lányok engem nem kell meggyőzni, hogy igenis jól néz ki a smink. Nem azért írtam a cikket, hogy megbántsalak Titeket, hanem azért, hogy kicsit elgondolkodjatok rajta. Nekem is az a tapasztalatom, hogy minden nő azt hiszi, hogy szebbít rajta a smink, én csak azt akarom mondani, hogy ez nem minden esetben igaz és hogy lehet, hogy pont az ellenkező hatást éritek el, mint akarjátok. Persze, ha a párotoknak ez tetszik, akkor szuper, de nem lehet, hogy csak azért mondja, hogy jólessen Nektek?
anyuci 2008.09.21. 09:12
Johnny Torpedo!
A post nem csak ostobán egyszerűsítő, hanem tapló paraszt módon sértő is volt, ezért megkaptad a magadét. :-)

A legutóbbi hsz-od se kutya! "... ha a párotoknak ez tetszik, akkor szuper, de nem lehet, hogy csak azért mondja, hogy jólessen Nektek?"

A smink a személyiségem kifejezésének eszköze és éppúgy, rólam szól, mint az öltözködési stílusom, vagy a hajviseletem, továbbá a sminkem az ápoltságom része is. Nagy tévedés azt hinni, hogy a pasiknak festem magam...
Saját magamnak vagyok ápolt, pl. akkor sem hagyom megbüdösödni a lábamat, ha a pasim náthás és úgysem érzi. Nekem - önmagam után - a munkám miatt fontos a jó megjelenés, hogy az ügyfél milyen képet kap rólunk. Ebben a sorban tehát legfeljebb harmadik lehetne a pasi. De nem lehet! Ti. azt a kérdést, hogy jó-e a smink, a jó ízlés (ennek hiányában a kozmetikus) dönti el, nem pedig a pasi. (Aki legfeljebb annyit bír mondani, hogy nem áll jól a kék monokli és a vörös rúzs.)
A lányaim is szépen, ízlésesen sminkelnek, mert megmutattam nekik a trükköket, a barátnőktől ellesték a most divatos fogásokat, bizony sok mindent kipróbáltunk, mire kialakult az egyéni stílusuk.
Tehát: a pasi ne kritizáljon, ne sértegessen, hanem fizesse ki a kozmetikust! ;-) :-DDDDDDDDDDDDD
Én egyébként erre sem szorulok rá, megkeresem az árát.
ralf 2008.09.21. 22:47
Johnny alapvetően olyan lányokról írt, amilyeneket az utcán lát zsembejönni. Az én tapasztalatom is hasonló. Miközben alighanem mindketten mentünk szembe olyan nővel is, akire csettintettünk (persze csak illedelmesen, magunkban) és attól, hogy nem tűnt fel a sminkje (mert jól összhangban volt vele), lehet, hogy csak egyszerűen jól volt kisminkelve.
Én is látok időnként oszloplábakat hiperminiszoknyában vagy rengő háéjas hasat kivillantani. Engem inkább az érdekelne, ezek mit vélnek látni a tükörben. De persze erre nem várok tőletek választ.
csirke 2009.03.27. 18:04
Butának találom ezt a posztot. Hiszen a sminkelés köztudottan a szexualitást kívánja hangsúlyozni. Nem is a szexualitást, hanem az arra való nyitottságot. A smink azt üzeni: "érdekel a szex és szeretem a szexet, kíváncsi és nyitott vagyok". Különösen a száj festése egyértelmű. (Ahogy mondani szokták, egy nőn két dolog piros.)
Egy festetlen nő azt üzeni, hogy nem érdekli, hogy néz ki, és nem érdekli, fel tudja-e kelteni egy féri érdeklődését, vagy az egész szex-ügy nem érdekli (éppen).

Az más kérdés, hogy esztétikailag egy adott smink hogyan fest/hat, és ízlésekről viszont igen kár vitát nyitni. A smink jellege (színe, mennyisége, módja) olyasmi, mint a ruhák, vagy a parfüm: tovább szűri a másik nem érdeklődésést, illetve magukat a potenciális érdeklődőket
Ha nekem tetszik lila, homlokig felkent szemhéjpúder, mert abban .én vadócnak vagy dívának látom magam, gyakorlatilag egy pillantással kiszelektál engem az a pasi, akinek nem. (Persze azt gondolja, úristen, ez meg hogy néz ki - pedig csak neki nem tetszik, másnak bizony lehet, hogy igen...). Nem kell hosszasan ismerkedni, hogy kiderüljön, hogy nem jövünk be egymásnak, mert már az se jön be, amilyen a másik ízlése, ahogy kinéz.

Ez pofonegyszerű történet. Így működik a miniszoknya meg a tűsarok is. Úgyis avval a pasival fogok kezdeni, akinek eleve bejön. És hidd el, valami valakinek mindig bejön - még a kék "monokli" is! Nem vagyunk egyformák!
semmibevett 2009.04.05. 12:01
Kedves Csirke!:) Én is sminkelek - és egyetlen reggelen se jár a fejemben az, hogy ettől mennyire szexi lennék:))) Csupán, mivel nem vagyok tökéletes, szeretném hangsúlyozni azt, ami szép rajtam - pl.: a szemem, szám:)))) Jobb érzés azt gondolni, beszélgetés közben, hogy azt nézik rajtam, milyen szép szemem van, mint azt, hogy nagynak látják az orromat:)))) Persze, nem mindenkinek ez a célja a sminkeléssel :)
csirke 2009.08.02. 01:37
Semmibevett: de, az a célja - legfeljebb nem tud róla. Gondolkoztál már rajta, hogy a tánc például hogyan és miért alakult ki? Igen, az is ennek a kifejeződése. Az ember egyik elsődleges prioritása a szaporodás és a másik nemű egyedek elismerésének begyűjtése - alkalmasint az egyed megszerzése. Ezért akarnak a férfiak bmw-t és nagy szerszámot például. Lehet ragasztgatni mindenféle ideológiát a sminkelés meg a szerelem, meg a sok pénz közé. Ezek sikermérők. Ennyi.
1 | 2


 A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!     Regisztráció