Gondolkodó
Vallás Hitek és vallások

Linusz volt János apostol feje?

zihu

A katolikus egyház szerint Péter volt az I. századi egyház feje, Péter utóda pedig állítólag Linusz lett volna először, azután a többi pápa, egészen mostanáig.

Linuszról említést tesz a Biblia, egy sima hívő volt, semmi több, nem apostol. Éppen hogy csak meg van említve egyszer:

"Igyekezzél tél előtt eljőni. Köszönt téged Eubulus és Pudens és Linus és Klaudia, és mind az atyafiak." (2Tim 4:21, Károli)

Viszont János, aki írta a Jelenések könyvét és az evangéliumot, Jézus által kiválasztott apostol volt.

Amikor Péter vértanúságot szenvedett, a katolikusok szerint Linuszt választották utódjául, így Linusz lett az egyház feje.

Mivel János is az egyházhoz tartozott, ezáltal Linusz, mint az egyház feje, egyszersmind János apostol feje is lett.

Ekkora badarságot hogy tudtak kitalálni [UTÓLAG] a katolikusok, hogy egy élő, isteni kiválasztással bíró apostol fejévé tettek egy sima keresztényt, akit éppenhogy csak megemlít a Biblia, hogy létezett. Ilyen alapon egy mai átlagos hívőnek ugyanolyan esélye lenne az egyház és János apostol fejévé lennie, ha mondjuk az I. században élne.

Az egész históriát Linusz megválasztásáról utólag találták ki a katolikusok, ilyen alapon majd én is levezetem, hogy Salamon király utódja vagyok, és egy rakás vagyon illet meg Izrael államától, mivel én vagyok Salamon egyik élő leszármazottja.

A magát elsőszámű legitimnek kikiáltó katolikus egyház ugyanolyan illegitim a valóságban, milyen amilyen illegitim minőségben sátán e világ istene, aki megtéveszti az egész világot. (2Kor 4:4; Jel 12:9)

A katolikus egyház szintén.

0.00 
/ 0 szavazat - [0 hozzászólás]
 A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!     Regisztráció